Podjetje

Leta 1990 je Lampe Boris registriral svojo obrtno dejavnost ukvarjanja z servisiranjem, najemom, proizvodnjo in prodajo igralnih avtomatov. Leta 1991 smo vzeli v najem svoje prve poslovne prostore v Slovenski ulici v Mariboru in zaposlili prve delavce.

Zaradi vse večjih potreb po večjih poslovnih prostorih smo se istega leta ponovno preselili na novo lokacijo v Turnerjevi ulici. Pridružili so se nam novi zaposleni, kajti na tržišču je bilo vse večje povpraševaje po igralnih avtomatih (pokerji), ki smo jih proizvajali. Vse več je bilo tudi povpraševanja po ostalih igralnih avtomatih (pikado).

Zaradi visoke cene uvoženih pikad smo strmeli k razvoju lastne proizvodnje le-teh. Pričeli smo s proizvodnjo pikad, ki jih kot lastno blagovno znamko prodajamo tudi danes in nudimo servis z vsemi rezervnimi deli vsem našim kupcem pikad.

Leto 1994 je bilo za naše podjetje zelo pomembo saj smo registrirali tudi d.o.o. in se preselili v naše prve lastne prostore v industrijsko cono v Počehovi. Na voljo smo imeli 250m2 novozgrajenih poslovnih prostorov s skladiščem, pisarnami in rastavnim prostorom.

Pričeli smo tudi z razširitvijo dejavnosti na področju kavnih avtomatov in avtomatov za distribucijo hladnih pijač.

Pričeli smo sodelovati s podjetjem JEDE iz Švedske, ki spada pod koncern Nestle in se ukvarja z proizvodnjo avtomatov za napitke in tudi s surovinami za napitke. S navedenim podjetjem sodelujemo še danes in imamo stranke po celi Sloveniji, ki jih oskrbujemo z našimi napitki.

Na področju igralnih avtomatov smo izpopolnjevali proizvodnjo pikad, na trg smo ponudili biljardne mize,ročne nogomete podjetja Garlando, simulatorje Gaelco, Namco, itd. Uredili smo tudi prodajni prostor, kjer smo strankam lahko ponudili tudi drobno blago, pikade, puščice, konice, uteži, blago, palice,žogice za biljard, itd.

Uvozili smo tudi prve večje avtomate za napitke podjeta ZANUSSI.

Leta 1999 smo k obstoječim poslovnim prostorom prizidali dodatnih 250m2 in tako prišli do 150m2 razstavnih prostorov in večjih pisarn. Skupno delujemo na 500m2 prostorov. V zadnjih dveh letih predvsem težimo k razvoju novih lastnih proizvodov. Pričeli smo z proizvodnjo regulacijskih elektronik za peči in z proizvodnjo menjalcev denarja, ki so na našem trgu vse bolj zanimivi.

Tudi danes se naše podjetje v osnovi ukvarja z enako dejavnostjo kot pri ustanovitvi leta 1990. Vedno nekatere stvari dodajamo in iščemo nove tržno zanimive zadeve glede na trg in na potrebe in interes naših strank.

Smo mlad kolektiv, ki ga sestavlja 9 redno zaposlenih in nekaj zunanjih pogodbenih sodelavcev. Trudimo se zadovoljiti stranke in jih prepričati, da smo podjetje, ki je vredno njihovega zaupanja.